Таны аманд хэзээ ч орох ёсгүй хортой бөгөөд аюултай 10 хүнс Дэлгэрэнгүй мэдээллийг: news.xopom.com/191191/?fbclid=IwAR16tkw1rJvZ2KVSnQqHx3bZXAGtnFF6mmCBEEIkF1rhx6WCQhNSAFsEAxk © XopoM N
Энэхүү нийтлэлд орсон хүнсний бүтээгдэхүүний хэрэглээнээс эрс татгалзвал зохино, хэрвээ чадахгүй бол хэрэглээг нь эрс багасгахыг хичээ. Цэвэр гэхгүй бас эрүүл мэндэд тустай ч гэж үзэхгүй. Зарим нэг нь бүр хортой.
Гурил Гурил хүний биед хортой гэхээр нэг л санаанд бууж өгөхгүй байна уу… гэсэн хэдий ч гурил бол нүүрс ус, их хэмжээгээр хэрэглэсэн тохиолдолд сахарын илүүдэлд хүргэнэ. Нүүрс усны өндөр хэрэглээ нь элгийг гэмтээнэ, мөн инсулины хэмжээг нэмэгдүүлдэг байна. Буудайг гурил болгон боловсруулах явцад ихэнх шим тэжээл, ширхэглэг чанараа алдана. Бүхэл үрийн гурил нь чанарын хувьд муугүй. Гурилан бүтээгдэхүүнийг хоолны жагсаалтнаасаа хас.
Cахар Байнга сахар хэрэглээд байвал таны элэг найрсгаар хүлээж авахгүй нь мэдээж. Үүнээс гадна чихрийн шижин болон илүүдэл жинтэй найзлахад хүргэнэ. Мөн мэдрэлийн системд муугаар нөлөөлдөг. Гэхдээ сахар өөрөө янз бүр. Цэвэр сахар – жимс, зөгийн балд агуулагдах бөгөөд зохих хэмжээгээр хэрэглэж байх ёстой. Аюулгүй төдийгүй шим тэжээлтэй байх болно.
Сүү Бид таныг гайхшруулж дуусахгүй нь ээ! Сүү эрүүл мэндэд тустай гэж бид олон жил бодож ирсэн, яс бэхжүүлнэ. Гэхдээ нас ахих тусам бид сүүнд агуулагдах лактозыг боловсруулах чадвараа алддаг болохыг судлаачид нотолжээ. Сүү нь гэдэс дүүргэнэ, үрэвслийн явцыг дэмжинэ. Үүнээс гадна дэлгүүрийн сүүнээс юу л бол юу гарах болов уу – шимэгч хорхойноос эхлээд антибиотик ч илэрч байсан тохиолдол бий. Хэрвээ та эрүүл мэндээ анхаарахыг хүсэж байгаа бол үнээний сүүний оронд наргил модны эсвэл бүйлсэн самрын сүү уугаарай – эрүүл мэндэд тустайгаас гадна биед шингэхдээ амархан.
Пончик Пончик дан хортой орцтой – гурил, сахар, тос … Энэ бүгдийг эрүүл гэж яагаад ч хэлж болохгүй. Хэрвээ та чихрийн шижин эсвэл зүрхний шигдээс болох магадлалаа нэмэгдүүлэхийг хүсэж байвал идэж болно. Түргэн хоол Түргэн хоолны газрууд захиалгатай хоолоо хурдан болгохын тулд конвеер гэгч зүйл ашигладаг, энэ нь хоолны чанарыг эрс муутгадаг байна. Үнэн хэрэгтээ юугаар хийж байгааг бид таашгүй. Хэрвээ та өдөр болгон түргэн хоолны газраар үйлчлүүлдэг бол хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүний гүн хордлогод орсон байна. Мөн бүрэн ханасан тос, глютамат натрийн хэмжээ дээд цэгтээ хүрсэн байх вий. Хэрвээ бидний мэдээлэл хангалтгүй санагдвал “Super Size Me” киног үзээрэй – түргэн хоолтой баримтуудыг бүрэн авч чадна. Энэ 7 хоногийн хамгийн их уншсан мэдээллүүдийг үзэх үү? Тэгье, мэдээ үзэх
Хийжүүлсэн ундаа Энэ ундаа дан сахар, химийн бодисоос бүрдсэн гэж хэлж болно. Танд ямар ч шим тэжээл өгөхгүй гэхдээ биеэс зарим нэг ашигтай бодисыг гадагшлуулна. Долоо хоногт хоёр шил хийжүүлсэн ундаа уухад амны хөндийн хавдар тусах магадлал хоёр дахин нэмэгдэж болохыг судалгаагаар нотолсон. Америкийн эмч Жозеф Мерколын үзэж байгаагаар, нэг лааз хийжүүлсэн ундаанд ойролцоогоор 9 халбага сахар, 30-55 мг сульфит болон кофеин агуулагддаг ажээ.
Хийжүүлсэн ундаа нь зөвхөн хоол боловсруулах эрхтнийг дарангуйлаад зогсохгүй биед нэн хэрэгтэй микро элементийг хөөж гадагшлуулдаг, жишээ нь: яснаас кальцийг хөөх ажээ.
Сахарыг мартаж болохгүй – жинхэнэ хар тамхи л гэсэн үг, нэг лааз ундаа уусны дараа дахиад уух хүсэл улам ихээр төрнө. Лаазалсан болон хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн Хагас бэлэн бүтээгдэхүүн нь натри, нитрит гээд химийн бодисоор дүүрэн тул ямар ч шим тэжээл байхгүй. Америкийн хавдар судлалын институтын хийсэн судалгааг харахад, лаазалсан болон хагас бэлэн бүтээгдэхүүн тогтмол хэрэглэхэд шулуун гэдэсний хорт хавдар тусах магадлалыг нэмэгдүүлнэ гэжээ. Нитрат хүний биед ороход нитрит болон хувирна – нитростоаминий хуримтлалд хүргэнэ.
Төмсний чипс Төмсийг халуун хэмд боловсруулахад акриламид гэх бодис ялгарна. Өөрөөр хэлбэл хавдар үүсгэгч. Үүнд Массачусетсийн Кларкийн их сургуулийн багш, судлаач Дейл Хаттис бүрэн итгэлтэй байгаа. Чипс нь давс, натри ихтэй, цусан дахь холестерины хэмжээг ихэсгэнэ, цусны даралт ихсэхэд нөлөөлдөг байна. 2005 онд хийсэн судалгаагаар давс ходоодны хорт хавдар үүсгэнэ гэсэн дүгнэлт гарсныг ч мартаж болохгүй.
Бэлэн хоол Зарим нэг хүмүүс энэ усанд найруулаад бэлэн болдог шөлийг эрүүл гэж боддог, жишээ нь: бэлэн гоймон. Уг гоймонд агуулагдах давс, натрийн хэмжээ нь өдрийн хэрэгцээг хэд дахин давдаг ажээ. Хэрвээ биед хэрэгцээтэй хэмжээнээс хэтэрсэн натри орвол ус хуримтлуулж эхлэх бөгөөд энэ нь цусны даралт ихсэх, магадгүй зүрхний шигдээс болох эрсдэлийг нэмэгдүүлнэ.
Маргарин Маргаринд их хэмжээний транс тос агуулагддаг нь бидний биед шингэдэггүй. Үүнээс гадна холестерины хэмжээг ихэсгэх бөгөөд энэ нь судсанд сөрөг үр дагавартай. Олон жил эрүүл, урт наслахыг хүсэж байгаа бол эрүүл хүнсээр хооллохыг хичээгээрэй. Ялангуяа маргаринаас эрс татгалзах хэрэгтэй.
Дэлгэрэнгүй мэдээллийг: news.xopom.com/191191/?fbclid=IwAR16tkw1rJvZ2KVSnQqHx3bZXAGtnFF6mmCBEEIkF1rhx6WCQhNSAFsEAxk © XopoM News
Гурил Гурил хүний биед хортой гэхээр нэг л санаанд бууж өгөхгүй байна уу… гэсэн хэдий ч гурил бол нүүрс ус, их хэмжээгээр хэрэглэсэн тохиолдолд сахарын илүүдэлд хүргэнэ. Нүүрс усны өндөр хэрэглээ нь элгийг гэмтээнэ, мөн инсулины хэмжээг нэмэгдүүлдэг байна. Буудайг гурил болгон боловсруулах явцад ихэнх шим тэжээл, ширхэглэг чанараа алдана. Бүхэл үрийн гурил нь чанарын хувьд муугүй. Гурилан бүтээгдэхүүнийг хоолны жагсаалтнаасаа хас.
Cахар Байнга сахар хэрэглээд байвал таны элэг найрсгаар хүлээж авахгүй нь мэдээж. Үүнээс гадна чихрийн шижин болон илүүдэл жинтэй найзлахад хүргэнэ. Мөн мэдрэлийн системд муугаар нөлөөлдөг. Гэхдээ сахар өөрөө янз бүр. Цэвэр сахар – жимс, зөгийн балд агуулагдах бөгөөд зохих хэмжээгээр хэрэглэж байх ёстой. Аюулгүй төдийгүй шим тэжээлтэй байх болно.
Сүү Бид таныг гайхшруулж дуусахгүй нь ээ! Сүү эрүүл мэндэд тустай гэж бид олон жил бодож ирсэн, яс бэхжүүлнэ. Гэхдээ нас ахих тусам бид сүүнд агуулагдах лактозыг боловсруулах чадвараа алддаг болохыг судлаачид нотолжээ. Сүү нь гэдэс дүүргэнэ, үрэвслийн явцыг дэмжинэ. Үүнээс гадна дэлгүүрийн сүүнээс юу л бол юу гарах болов уу – шимэгч хорхойноос эхлээд антибиотик ч илэрч байсан тохиолдол бий. Хэрвээ та эрүүл мэндээ анхаарахыг хүсэж байгаа бол үнээний сүүний оронд наргил модны эсвэл бүйлсэн самрын сүү уугаарай – эрүүл мэндэд тустайгаас гадна биед шингэхдээ амархан.
Пончик Пончик дан хортой орцтой – гурил, сахар, тос … Энэ бүгдийг эрүүл гэж яагаад ч хэлж болохгүй. Хэрвээ та чихрийн шижин эсвэл зүрхний шигдээс болох магадлалаа нэмэгдүүлэхийг хүсэж байвал идэж болно. Түргэн хоол Түргэн хоолны газрууд захиалгатай хоолоо хурдан болгохын тулд конвеер гэгч зүйл ашигладаг, энэ нь хоолны чанарыг эрс муутгадаг байна. Үнэн хэрэгтээ юугаар хийж байгааг бид таашгүй. Хэрвээ та өдөр болгон түргэн хоолны газраар үйлчлүүлдэг бол хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүний гүн хордлогод орсон байна. Мөн бүрэн ханасан тос, глютамат натрийн хэмжээ дээд цэгтээ хүрсэн байх вий. Хэрвээ бидний мэдээлэл хангалтгүй санагдвал “Super Size Me” киног үзээрэй – түргэн хоолтой баримтуудыг бүрэн авч чадна. Энэ 7 хоногийн хамгийн их уншсан мэдээллүүдийг үзэх үү? Тэгье, мэдээ үзэх
Хийжүүлсэн ундаа Энэ ундаа дан сахар, химийн бодисоос бүрдсэн гэж хэлж болно. Танд ямар ч шим тэжээл өгөхгүй гэхдээ биеэс зарим нэг ашигтай бодисыг гадагшлуулна. Долоо хоногт хоёр шил хийжүүлсэн ундаа уухад амны хөндийн хавдар тусах магадлал хоёр дахин нэмэгдэж болохыг судалгаагаар нотолсон. Америкийн эмч Жозеф Мерколын үзэж байгаагаар, нэг лааз хийжүүлсэн ундаанд ойролцоогоор 9 халбага сахар, 30-55 мг сульфит болон кофеин агуулагддаг ажээ.
Хийжүүлсэн ундаа нь зөвхөн хоол боловсруулах эрхтнийг дарангуйлаад зогсохгүй биед нэн хэрэгтэй микро элементийг хөөж гадагшлуулдаг, жишээ нь: яснаас кальцийг хөөх ажээ.
Сахарыг мартаж болохгүй – жинхэнэ хар тамхи л гэсэн үг, нэг лааз ундаа уусны дараа дахиад уух хүсэл улам ихээр төрнө. Лаазалсан болон хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн Хагас бэлэн бүтээгдэхүүн нь натри, нитрит гээд химийн бодисоор дүүрэн тул ямар ч шим тэжээл байхгүй. Америкийн хавдар судлалын институтын хийсэн судалгааг харахад, лаазалсан болон хагас бэлэн бүтээгдэхүүн тогтмол хэрэглэхэд шулуун гэдэсний хорт хавдар тусах магадлалыг нэмэгдүүлнэ гэжээ. Нитрат хүний биед ороход нитрит болон хувирна – нитростоаминий хуримтлалд хүргэнэ.
Төмсний чипс Төмсийг халуун хэмд боловсруулахад акриламид гэх бодис ялгарна. Өөрөөр хэлбэл хавдар үүсгэгч. Үүнд Массачусетсийн Кларкийн их сургуулийн багш, судлаач Дейл Хаттис бүрэн итгэлтэй байгаа. Чипс нь давс, натри ихтэй, цусан дахь холестерины хэмжээг ихэсгэнэ, цусны даралт ихсэхэд нөлөөлдөг байна. 2005 онд хийсэн судалгаагаар давс ходоодны хорт хавдар үүсгэнэ гэсэн дүгнэлт гарсныг ч мартаж болохгүй.
Бэлэн хоол Зарим нэг хүмүүс энэ усанд найруулаад бэлэн болдог шөлийг эрүүл гэж боддог, жишээ нь: бэлэн гоймон. Уг гоймонд агуулагдах давс, натрийн хэмжээ нь өдрийн хэрэгцээг хэд дахин давдаг ажээ. Хэрвээ биед хэрэгцээтэй хэмжээнээс хэтэрсэн натри орвол ус хуримтлуулж эхлэх бөгөөд энэ нь цусны даралт ихсэх, магадгүй зүрхний шигдээс болох эрсдэлийг нэмэгдүүлнэ.
Маргарин Маргаринд их хэмжээний транс тос агуулагддаг нь бидний биед шингэдэггүй. Үүнээс гадна холестерины хэмжээг ихэсгэх бөгөөд энэ нь судсанд сөрөг үр дагавартай. Олон жил эрүүл, урт наслахыг хүсэж байгаа бол эрүүл хүнсээр хооллохыг хичээгээрэй. Ялангуяа маргаринаас эрс татгалзах хэрэгтэй.
Дэлгэрэнгүй мэдээллийг: news.xopom.com/191191/?fbclid=IwAR16tkw1rJvZ2KVSnQqHx3bZXAGtnFF6mmCBEEIkF1rhx6WCQhNSAFsEAxk © XopoM News
38 сэтгэгдэл